Adela Diaconu provine dintr-o familie de preoţi. Originile sale sunt strans legate de unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei – Brasovul. A avut sansa sa se nasca si sa copilaresca in vechiul colt romanesc al Brasovului – cartierul Schei. Diversitatea locului, istoria si identitatea culturala a acestui loc autentic romanesc si-au pus amprenta pe educatia si formarea sa ca om. A crescut intr-o familie de romani autentici , de la strabunicii ce au fost preoti, romani adevarati care au lasat ceva in urma. Bunicul sau, preot si profesor al Colegiului Andrei Saguna, i-a insuflat dragostea pentru carte,credinta si traditiile romanesti.

p2De Sânziene, omul de televiziune si politicianul va sărbători la Braşov Ziua Universală a Iei, simbol al culturii identitare româneşti. La nivel național, Ziua Universală a Iei are ca temă în acest an natura și deversitatea. Pentru aceasta sarbatoare Adela va purta o creatie semnata Ionela Bran, artista ce creeaza ii tradiţionale, autentice, create cu pasiune, atenţie şi profesionalism la Bran unde s-au transmis tradiţia şi talentul.

IMG_4880”Ziua Universala a Iei, o voi sărbători in aer liber, pe esplanada Casei Junilor. Acolo vor avea loc si se va putea participa la ateliere, la o demonstrație de îmbrobodire a femeii măritate din Scheii Brașovului, se vor putea cumpăra suveniruri de la meșterii populari si dansa Brașoveanca și Hora Junilor.”

Din 2013, odată cu sărbătoarea de Sânziene, pe 24 iunie, românii sărbătoresc și Ziua Iei, pe 6 continente, în peste 50 de țări.

IMG_4882

Related Posts

leave a comment

Create Account



Log In Your Account