Adela Diaconu a purtat un costum autentic românesc, vechi de peste 80 ani din colectia brandului ”Flori de Ie” by Cristina Chiriac la Balul Portului Popular de la Ghimbav, Brasov. Tinuta a atras atentia nu doar prin cromatica deosebita dar si valoarea sa etnografică, camesa find cusuta cu punct gras, o tehnica ce risca sa se piardă in prezent. Toate Iile care fac parte din colectia „Flori de ie” sunt unicat, produse originale certificate de un etnograf care atesta vechimea, originea si modalitatea in care au fost realizate!

2Ia cucereste mapamondul. Un business care are cerere chiar si in Abu Dhabi, aceasta este povestea de succes a fondatoarei brandului, Cristina Chiriac ce a cucerit piata internationala cu traditiile românesti, facand cunoscuta si apreciata IA romanesca la nivel mondial. Pasiunea pentru ia românesca, multa munca si daruire au facut ca un vis sa se materializeze intr-o afacere de succes.

Frumusețea portului popular vine din binecuvântările strămosesti. In cadrul Balul Portului Popular desfasurat la Ghimbav/Brasov,
s-a dus mai departe strălucirea mândrilor urmasi ai dacilor cu drag si voiosie. A fost un eveniment ajuns la cea de-a patra editie, cu oameni frumosi, demni, care-si respectă rădăcinile și tradițiile! S-a celebrat portul popular și obiceiurile tradiționale din România având alături ansambluri folclorice și meșteșugari tradiționali din zona Brașovului.

3Bundiţa, ia, iţarii, laibărul sau chimirul sunt piese vestimentare româneşti care “trăiesc” şi sunt iubite încă. Urmaşii celor care au creat costumele populare, le-au purtat pentru prima oară şi le-au transmis mai departe, au renunţat la obiceiurile şi straiele de orăşeni pentru o seară. 250 de participanti la eveniment au purtat tinute populare din diferite regiuni ale tarii. A fost, astfel, celebrata traditia romaneasca si specificul local ca surse de inspiratie pentru comunitate si pentru dezvoltare chiar.

Cristina Chiriac este Ambasadorul Antreprenoriatului Feminin din România si una dintre cele mai cunoscute personaje din antreprenoriatul
feminin românesc. Doctor în economie al Academiei Române si presedinte al Asociatiei Nationale a Antreprenorilor, director general al World Trade Center Bucuresti, a fost vicepresedinte al Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului în perioada 2009-2012, având o experienta de peste 10 ani în aparatul guvernamental, începându-si cariera în administratia publica în functia de consilier al Corpului de Control al Primului Ministru. Începând cu anul 2012, si-a dedicat timpul dezbaterilor si publicarii articolelor pe teme economice, militând pentru reformarea sistemului, promovarea antreprenoriatului si reducerea birocratiei. Puternica antreprenoare este si fondatoarea brandului ”Flori de Ie”:
Cristina Chiriac

Tenis de camp, economie, management financiar, politica, design vestimentar, televiziune…Pare un amalgam de ingrediente care nu se amesteca nici in ruptul capului. Asta daca nu te cheama Adela Diaconu, care a reușit să le îmbine pe toate într-o cariera de succes, sustinuta in primul rand de setea de performanta, de bine, de frumos. Brasoveanca de la poalele Tampei a facut tenis de performanta, a studiat integrare economica europeana, apoi management financiar, a fost cel mai tanar candidat la Camera Deputatilor din Romania in 2004, inainte sa devina realizator si producator TV, ca apoi in 2016 sa fie cel mai tanar candidat pentru un post de senator.

Related Posts

leave a comment

Create Account



Log In Your Account