Florentina Boghez este gazda emsiunii ”Cooking Show Albif” de la Nova Tv si o apreciata femeie de afaceri ce a reusit in peste 20 ani de munca sa construiasca un brand, o firma de renume in Brasov, cu foarte multi clienti multumiti: Albif. Secretul businesului sau de succes consta in efortul depus de-a lungul atator ani, multa pasiune, seriozitate si increderea oamenilor ce au revenit devenind clienti fideli.

2

Antreprenoare de succes si vedeta de televiziune, femeia de afaceri Florentina Boghez este foarte atenta cu putinul sau timp liber. Prefera alaturi de frumoasa sa familie , să evadeze din aglomeraţia oraşului, iar o vizită la o mănăstire este o alegere bună în orice perioadă a anului. Mănăstirea Hurezi din Valcea fiind un adevărat colţ de rai.

4

Peste tot se poate observa rodul mainilor maicilor rugatoare ale manastirii impletind frumusetea rugaciunii cu a harniciei. La Mănăstirea Hurezi totul este perfect. De la curatenia impecabila, multitudinea de flori multicolore, mirosul trandafirilor , sera plina de ghivece cu flori si legume, plantaţia de trandafiri din care se face dulceaţa şi siropul de trandafiri, livadă de pomi fructiferi, legume, zmeuriş. Este minunat sa gasesti intr-un loc atata frumusete si bunatate, de aceea nu ai cum sa nu-ti simti ochii sufletului larg deschisi si sa te purifici prin aroma unica de mir si tamaie. În acest sfânt colţ de rai ai parte de liniște, armonie, bunăvoința, discernământ, înțelepciune.

6

Ansamblul monahal de la Hurezi a fost restaurat in intregime. Locasul monahal ofera si cazare: 20 de locuri, in dormitoare cu 1-2 locuri, iar la mansardă, 3 camere cu cate 4 paturi. Mancarea gatita de maicute este extraordinara , iar cei cazati pot servi cele trei mese ale zilei. Pentru acasa de la magazinul din incinta Manastirii gasiti siropuri, gemuri, multe delicatese pregatite cu multa dragoste de maicute. Acestea sunt preparate din fructele si legumele din livada si gradina complexului monahal, crescute si ingrijite cu multa daruire. De asemenea, pelerinii pot sa-si cumpere suveniruri dragi sufletului: icoane, iconite, carti, candele, bratari monahale

9

Manastirea Hurezi este considerata, impreuna cu schiturile sale, ca cel mai reprezentativ complex de arhitectura, definitoriu pentru „stilul brancovenesc”. Este asezata in partea de nord a judetului Valcea, pe drumul national DN 67 Rm.Valcea-Targu Jiu, la poalele muntilor Capatanii, strajuita de codrii, intr-un loc plin de farmec si singuratate, a carui liniste o tulbura doar cantecul huhurezilor, acele pasari de noapte care au dat, probabil, numele acestor locuri si al manastirii. Charles Diehl, cunoscatorul de arta bizantina, o considera „Le plus beau de toute Roumanie” (cea mai frumoasa din Romania). Este cel mai vast ansamblu de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, cea mai reprezentativa constructie in stil brancovenesc din intreaga tara, Manastirea Hurezi este poate si cel mai mare ansamblu monahal din Romania.

Manastirea Hurezi ~ Hurezi Monastery
Horezu, Str. Manastirii, nr 164, 245800, Valcea
Tel/Fax 0250 860 071

Related Posts

leave a comment

Create Account



Log In Your Account